Find din vej til vægttab

Med Diætisten i Helsingør

Find din vej til vægttab

Hos mig starter din rejse med vægttab ved, at jeg hører til dine kostvaner, motionsvaner, præferencer, din hverdag og dine ønsker.

Vanerne arbejder vi med, således at du får et redskab, som også på sigt, kan hjælpe dig til at opretholde dit vægttab.

Min kortlægning af din kost viser, hvilke kostjusteringer der kan hjælpe netop dig til at opnå det vægttab du ønsker. Et forløb er derfor altid skræddersyet til dig og dit behov.

Vi arbejder både med indhold og fordeling af dagens måltider – så du har go energi til hele din dag.

Jeg benytter mig af et enkelt mængdesystem og en kostplan, der fungerer som en skabelon over din dag. Princippet er, at planen skal være enkel at følge og passer til dig og ind i din hverdag – her er ingen fanatisk slankekur.

Du vil også hurtigt kunne slippe planen, mærke din appetit og sammensætte dine måltider sådan at der kommer en god balance i din dag – og din vægt.

Kostplanen suppleres af mit hæfte med opskrifter, forslag til mere grønt og til mellemmåltider. Nye opskrifter, tips og ideer er også en del af pakken.

Medicinsk vægttab:

At bruge Wegovy er blevet en god mulighed, for at mindske appetitten. Jeg anbefaler at du kombinerer en medicinsk hjælp med et kostforløb.

Få udskrevet medicinen fra din egen læge, som kender dig, samtidig med at du arbejder med din kost.

De jeg allerede har i gang med denne kombi, oplever at de ikke behøver at gå til fuld dosis.

Et kombi forløb koster ikke extra hos mig.

Vægttab og motivation

Du er selvfølgelig motiveret for at tage hånd om dig selv, det handler ikke om manglende motivation. Det er min erfaring at et godt forløb handler om at finde de tiltag omkring kost, vaner og motion som man har lyst til. Komme frem til ideer og tiltag som dur for dig.

En anden motivationsfaktor er at have fokus på den øgede mængde energi og bedre velvære, som man oplever ved en godt  balanceret kost, altså ikke kun have fokus på tallet på vægten.

Der er ikke noget man ikke må spise, og når man fjerner fokus fra det “man ikke må få” til at have fokus på at spise den mad som er god for en, så kan man finde frem til den gode balance.

Når man ser på hvad der hjælper til at opretholde et vægttab, så er det at man undervejs skaber sig en spisestruktur, der passer til en og som man kan blive i, også efter endt vægttab.

Kend din appetit; det er også en vej til vægttab

Mange føler, at de er afhængige af sukker og har en sød tand, men med en kost som holder dig mæt, vil du opleve, at den søde tand får mindre magt. Når du er tilpas mæt vil det være meget nemmere at bestemme hvor meget sødt du vil spise eller måske helt springe over. Hvis du plejer at spise en del sødt, især om aftenen, vil du måske mærke, at du får meget mere energi og overskud når du vågner næste dag.

Motion og vægttab

Vi taler også om motion, hvis du ikke allerede er i gang. Selv et moderat niveau kan gøre en stor forskel, men også her er det dine ønsker og muligheder som er vigtige.

Fastholdelse af vægttab

Det er for mange nemmere at tabe sig end at opretholde et vægttab, så kan det overhovedet betale sig og lade sig gøre at opnå et varigt vægttab? Og hvad skal der egentligt til?

Men det kan godt lade sig gøre, og det er bestemt det værd, da det har betydning for sundheden i dit livsforløb at have færre år med overvægt.

Faktorer som viser sig at have indflydelse på det varige vægttab, er at blive ved med at røre sig og fortsat gå til vægtkontrol. Har man opretholdt sit vægttab i 1 år, er man ved at være “på den sikre side”.

Valg og vaner er også et tema hos mig. For vi bliver bombarderet med tilbud, dufte og kage på job, hvorfor strategier og planlægning af måltider er en del af de redskaber, som jeg bruger.

F.eks. kan jeg godt lide denne tanke: Det er ok at spise noget sødt eller drikke et glas vin, men vælg med hvem du vil dele disse hyggelige ting med.

Mine 5 bedste råd til dit vægttab:

  1. Undlad underspisning – sørg for at dine hovedmåltider, især morgen og frokost, ikke er for små og medfører at du senere oplever lavt blodsukker eller en meget sød tand
  2. Ingen mad er forbudt
  3. Forberedelse forberedelse og forberedelse – så du altid har sunde måltider parat
  4. Følg de 7 kostråd og er du i tvivl om mængder, så kan du bruge Hjerteforeningens opskrifter
  5. Få motion

Slankekure skaber ikke mirakler på den lange bane

Der findes mange slankekure, der lover mirakler – og måske virker de. Det viser sig dog oftest, at det ikke holder. Kure ligger ofte langt fra hvad du plejer at spise, hvad familien kan lide og så er det besværligt. Hvis en kur indeholder for få kalorier vil den også  være svær at holde over længere tid.