Få hjælp til sund vægt hos dit barn

Børn med overvægt kan vokse sig til en lavere vægt

Skab gode kostvaner frem for slankekur –

Små justeringer i kosten er ofte tilstrækkeligt, når det gælder børn. Barnet skal ikke føle at det er på slankekur, og kostvejledningen tilpasses jeres families kost.

Vejledende mængder er ofte til stor hjælp for familien. Ofte vil barnet opleve, at det får mere mad i løbet af dagen for at forhindre stor sult sidst på dagen.

Få også hjælp til kræsne børn.

Forløb for børn med overvægt

Et behandlings forløb til et overvægtigt barn er bygget op af en første  samtale, hvor jeg hører til barnets spisevaner, motions niveau og øvrige trivsel. (ofte kan denne første samtale være uden barnet afhængig af alder).

Kostanalysen vil vise os, hvordan en kostoptimering skal se ud for at opnå vægttab for barnet, og i vil få en vejledende plan med mængder at arbejde ud fra. Andre emner tages op efter behov, f.eks aktivitetsniveau, trivsel.

De 5 opfølgninger fordeles over ca 5-8 måneder, hvor højde og vægtudvikling følges, trivsel og ideer til dagens måltider.

Kontakt mig inden du booker tid, så vi kan aftale det optimale forløb.

Børn og vægttab

I klinikken bruger jeg højde og vægtkurver til at vurdere vægtudviklingen. Jeg vil også, hvis det er muligt høre til hvordan barnet tidligere har ligget på vægtkurven, da det kan vise os hvilken vægt som er barnets naturlige.

Da børn skal vokse og trives vil et vægttab på ca. 1 kg om måneden være vældig fint – eller ca. tilsvarende vækst uden vægtøgning.

Børn, overvægt og trivsel

Jeg lægger vægt på den gode kontakt til barnet og anbefaler generelt at emnet ikke fylder meget for barnet, jeg oplever at børnene hurtigt vender sig til de ofte små kostændringer og oplever at der hurtigt kommer  mindre fokus på emnet kost og vægt.

Erfaring med at arbejde med børn og overvægt og deres familier.

Jeg har mange års erfaring med at arbejde med børn og familier, bl.a. fra et stort projekt finansieret af Sundhedsstyrelsen. Jeg lægger stor vægt på den gode kontakt til barnet og de helt konkrete redskaber familien sammen bruger.

Fra 2009 og til februar 2016 har jeg arbejdet med børn og unge med spiseforstyrrelser, og har  derigennem stor erfaring med at arbejde med børn og deres familier.

2 dage om måneden arbejder hos vores lokale børnelæge, og møder mange forskellige problemstillinger i forhold til børn og kost.

Måske har i et  barn, der spiser meget ensidigt og det kan  have mange årsager. Føler I, at det er et problem, kan I også få hjælp til at komme i gang med at bryde et ensidigt spisemønster hos jeres barn.