[recipe-box]

Ingredienser
1 blomkåls hoved
½-1 fennikel
1 skalotteløg
1 hvidløg
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
salt og peber
3/4 liter grøntsags bouillon
1 dl piskefløde
Pynt – se under tilberedning
Sådan gør du:

1. Rens alle grøntsagerne og snit dem fint – læg lidt blomkål til side til at komme i til sidst.

2. Rist alle grøntsagerne i olie uden at de tager farve.

3. Tilsæt krydderierne og lad det riste med et par minutter.

4. Dæk suppen med bouillon og lad suppen koge ca 30 minutter til alt er mørt.

5. Blend suppen.

6. Varm den igennem og tilsæt fløden.

7. Smag til med salt og peber.

8. Suppen kan toppes med alt fra bacon til purløg vendt med revet citronskal eller brøndkarse.

10. Læg evt kammuslinger eller rejer i bunden af tallerken når du serverer.